Ανακοίνωση από την πρώτη τακτική συνέλευση

oaed-1Οι συνάδελφοι από τη συνεκοχ πραγματοποιήσαμε την πρώτη τακτική συνέλευση μας για τη νέα περίοδο που ανοίγει μπροστά μας.

Συζητήθηκε η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και γενικά τα προγράμματα που απευθύνονται στους ανέργους. Απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που είναι πλέον μια πραγματικότητα αποφασίστηκε το «άνοιγμα» της συνέλευσης στους ανέργους/εργαζόμενους όλων των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και του ΕΣΠΑ. Η διάσπαση και κατηγοριοποίηση των ανέργων/εργαζομένων που εργάζονται κάτω από διαφορετικά καθεστώτα είναι συγκεκριμένη κρατική επιλογή. Επιλογή που ως άνεργοι και εργαζόμενοι πρέπει να καταφέρουμε να την υπερβούμε και να ενοποιήσουμε όλες τις αντιστάσεις μικρές ή μεγάλες που αναπόφευκτα προκύπτουν σε μιά ενιαία κινηματική διαδικασία, προκειμένου να αντιπαλέψουμε τη νέα εργασιακή και κοινωνική βαρβαρότητα. Για το προσεχές διάστημα προγραμματίζεται η διοργάνωση δημόσιας εκδήλωσης/καλέσματος προς τους άνεργους και εργαζόμενους και η ανάλογη καμπάνια με την έκδοση αφίσας και ενημερωτικού κειμένου. Επόμενη τακτική συνέλευση τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 18.00 στην ΑΣΟΕΕ.  Σε περίπτωση αδυναμίας να βρεθούμε ΑΣΟΕΕ για τον οποιονδήποτε λόγο, η συνέλευση μεταφέρεται στο αυτόνομο στέκι (ζωοδόχου πηγής 95)

Αναδημοσιεύουμε το ΦΕΚ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ (2013)  καθώς έχει αρκετές πληροφορίες που αφορούν τις διαδικασίες πρόσληψης, πληρωμής κλπ.