Ενημέρωση από κινητοποίηση εργαζομένων στον ΟΑΕΔ Νίκαιας

(από ενημέρωση συναδέλφισσας)

Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου, όπως είχαμε αποφασίσει στη Συνέλευση που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου, προχωρήσαμε σε κινητοποίηση στον τοπικό ΟΑΕΔ Νίκαιας. Αφού μοιράστηκε για λίγη ώρα το κείμενο της Συνέλευσης στον κόσμο που έβγαινε από τον ΟΑΕΔ, ανεβήκαμε στο γραφείο της Διευθύντριας.
Να σημειώσω ότι πριν ανέβουμε, μας πλησίασε μια κυρία, κάτοικος της Νίκαιας, η οποία προσλήφθηκε σε κοινωφελές πρόγραμμα του Δήμου Περιστερίου. Η εν λόγω συναδέλφισσα μας πληροφόρησε ότι όταν ενημερώθηκε για την πρόσληψή της, ζήτησε να μάθει  πού θα τοποθετηθεί ως ΥΕ (υποχρεωτικής εκπαίδευσης). Χωρίς να της απαντήσουν κάτι συγκεκριμένο, την έβαλαν να υπογράψει την πρόσληψή της στον ΟΑΕΔ. Εν τέλει την τοποθέτησαν σε σκουπιδιάρικο, αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται σύμφωνα με την προκήρυξη, μια και δεν παίρνουμε ως κοινωφελή ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά. Αν και τους πληροφόρησε ότι είναι καρκινοπαθής, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση. Τελικά, αναγκάστηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από τα Μητρώα Ανέργων, αν και δεν είχε δουλέψει καμία ημέρα. Αυτό που καταφέραμε ως Συνέλευση Εργαζομένων στα Κοινωφελή Προγράμματα του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη είναι να κάνει ένσταση και τελικά, μάλλον να μπορέσει να ανανεώσει την κάρτα ανεργίας της. Αλλά, για κάθε περίπτωση, έχουμε πάρει το τηλέφωνό της για να μπορέσουμε να παρέμβουμε αν χρειαστεί.
Να ενημερώσω εδώ ότι στα νέα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα (αυτά στα οποία εργαζόμαστε), δεν έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε θέση κοινωφελούς, άσχετα ακόμα και από το αν υπογράψουμε. Αυτό, όμως, το έκαναν από το 2ο πακέτο και μετά (ΤΕ/ΠΕ). Με άλλα λόγια, δεν ίσχυε για τη συγκεκριμένη κυρία. Ωστόσο, μετά από αντιδράσεις κοινωφελών, αλλά και παρεμβάσεις σε τοπικούς ΟΑΕΔ, το θέμα πάγωσε. Όμως, αυτό είναι στην ευχέρεια του κάθε διευθυντή τοπικού ΟΑΕΔ, μέχρι να βγει εγκύκλιος που να απαγορεύει τις διαγραφές αυτών που έχουν αρνηθεί τη θέση εργασίας από τα Μητρώα Ανέργων.
Όσον αφορά σε αυτά που ειπώθηκαν με τη Διευθύντρια, αφού της δώσαμε το κείμενο της Συνέλευσης, απαιτήσαμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για θέματα που αναφέρει στο κείμενο της Συνέλευσής μας και μας αφορούν όλους/ες:
Μηνιαίες πληρωμές: Μας είπε ότι αυτό είναι στο χέρι του Δήμου (Δήμαρχος-Γραφείο Προσωπικού) να στέλνουν έγκαιρα τα παρουσιολόγια στον ΟΑΕΔ κι έτσι, να μας πληρώνει ο ΟΑΕΔ μέχρι τις 5 του μήνα.
Αργίες, άδειες: Οι αργίες, αν και αρχικά είπε ότι δεν πληρώνονται, τελικά καταλήξαμε στο ότι θα τις πληρωθούμε. Άδειες δε δικαιούμαστε, ακόμα και αναρρωτικές.
Αποζημίωση σε εργατικό ατύχημα: Δεν μπορεί να μας πει σίγουρα, αλλά μάλλον ούτε αυτό δικαιούμαστε.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη, ο οποίος μας έφερε και το Ψήφισμα με σφραγίδα που είχε κατατεθεί στη Συνέλευση του Σωματείου και είχε εγκριθεί ομόφωνα. Επίσης, ήταν παρόντα κάποια μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νίκαιας-Ρέντη και του Συντονιστικού των ΟΤΑ.
Τελικά, οι εργαζόμενοι που ήμασταν εκεί, αποφασίσαμε να περιμένουμε μέχρι την Τετάρτη για να πάρουμε το σχετικό κείμενο από τη Διευθύντρια του τοπικού ΟΑΕΔ και να κάνουμε συνέλευση όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη προκειμένου να αποφασίσουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις και δράσεις μας. Ωστόσο, την Τετάρτη, αν και η διευθύντρια είχε δεσμευτεί ότι θα έχει κάποια απάντηση στα αιτήματά μας, αυτό που μας αποκρίθηκε ήταν ότι όσον αφορά:
Μηνιαίες πληρωμές: Η ίδια θα προσπαθήσει να μας πληρώνει κάθε μήνα, αλλά δεν είναι στο χέρι της, καθότι δεν πληρώνει η ίδια, αλλά η Διοίκηση του κεντρικού ΟΑΕΔ κι έτσι, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πέρα από το να περνάει τις καταστάσεις που έρχονται από το γραφείο προσωπικού του Δήμου στην ώρα τους και να μην καθυστερούν τουλάχιστον αυτά.
Άδειες και αποζημίωση σε εργατικό ατύχημα: Δε δικαιούμαστε καμία άδεια και αν θέλουμε να παραπονεθούμε πρέπει να πάμε στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας.

Εργαζόμενη στην κοινωφελή εργασία Νίκαιας-Ρέντη

Ακολουθούν το κείμενο και το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία Νίκαιας-Ρέντη

a

c

13 απαντήσεις στο “Ενημέρωση από κινητοποίηση εργαζομένων στον ΟΑΕΔ Νίκαιας”

 1. οι αργιες δν πληρωνονται.πηραμε τα λεφτα του δεκεμβρίου απτα οποια εξαιρουντσι οι αργίες.επισης κατι πρεπει να γινει με την διατυπωση του μισθού κ σχετικα με τις 25 εργασιμες κ 490 που ειναι πλασματικα.ειναι αισχος να ψευδρται δημοσιος φορέας ενος κρατους που μαλιστα ειναι αρμοδιοε για την απασχοληση

 2. Συνάδελφε, το 5 του μήνα είναι ανέφικτο. Η πρακτική λέει πως το Γραφείο Προσωπικού πρέπει να μαζέψει όλα τα παρουσιολόγια των Διευθύνσεων των Υπηρεσιών το αργότερο την πρώτη εργάσιμη του μήνα. Αυτή μπορεί να είναι 3 του μήνα αν είναι Σαββατοκύριακο 1 και 2. Αφού φροντίσετε να πάρετε τις υπογραφές ωφελούμενων και προϊσταμένου σε επίπεδο τμήματος, θα πρέπει η κάθε Διεύθυνση π.χ.Υπηρεσία Κοινωνικής Πολιτικής να φτιάξει συνοπτικό δελτίο παρουσιών που να εναρμονίζεται με τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η Οικονομική του φορέα σου έτσι ώστε να ρολλάρει το όλο πράγμα. Αλλιώς θα κάνεις βδομάδες να βρεις ποιος ήταν που παρών. Αυτό το συνοπτικό το υπογραφεί ο προϊστάμενος της κάθε Διεύθυνσης και αντί να έχεις 165 δελτία με υπογραφές-μουτζαλιές έχεις το πολύ 10-15 δελτία με σήμανση που η Οικονομική έχει μάθει να κάνει χρόνια, για να μην πω δεκαετίες, για όλο το προσωπικό, για όλο το φορέα κάθε μήνα.

  Αυτά πρέπει να δοθούν από το γραφείο προσωπικού αφού μαζευτούν από όλες τις υπηρεσίες μέσα σε 1 μέρα το πολύ. Αν η οικονομική τα πάρει στις 4 του μήνα και δεν είναι η πρώτη εγγραφή (βλ. νεοπροσληφθέντες) στην πλειοψηφία, τότε δύναται να συμπληρώσει τις Μηνιαίες Συγκεντρωτικές κατά Πρόσκληση, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει κάποιος στο γραφείο προσωπικού να είναι γάτα και να έχει πίνακες εργαζομένων βασισμένους στις αναγγελίες της Σ.ΕΠ.Ε και κατά πρόσκληση, και κατά διάθεση στις υπηρεσίες του φορέα για να μπορεί να αναζητήσει τις παρουσίες αλλά και να τις παρουσιάσει στην Οικονομική σωστά ώστε τα ονόματα να γραφτούν στις σωστές λίστες με όλο το σετ των ΑΦΜ, ΑΜΑ, ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ και πάει λέγοντας.

  Σκέψου πως αυτό μπορεί να θέλει 2-3 μέρες. Αν υπολογίσουμε τον έλεγχο του ΟΑΕΔ και τις εντολές στην Εθνική Τράπεζα με βάση την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και μετά τις 4 το πολύ εργάσιμες, για να πάει και στην τελευταία ιδιωτική τράπεζα που βολεύει τον ενδιαφερόμενο, αν δεν έχει δηλώσει Εθνική. Η της Εθνικής θα τα πάρουν ίσως την άλλη μέρα της εντολής, αν όχι μέχρι το απόγευμα. Μην ξεχνάς τι λέει η εγκύκλιος. Οποιαδήποτε εμπορική τράπεζα που είσαι ο πρώτος διακαιούχος. Σκαρφαλώνουμε λοιπόν, 10-12 μέρες για πλάκα.

  Αρκετά όμως με τα τεχνοκρατικά. Πάμε σε πιο συνδικαλιστικά ουσίας.

  Αν από τις προσκλήσεις σας όσοι διατεθούν (γιατι δεν είναι τοποθέτηση αφού δεν υπάρχει Απόφαση Αρχής, εξ ου και το ότι είμαστε «ενοικιαζόμενοι»), στο Γραφείο Προσωπικού ως 5μηνοι και θεωρούν πως αυτοί γλιτώσαν τα σκουπίδια και την καθαριότητα, και δεν τους νοιάζει ενώ μπορεί να έχουν το υπόβαθρο και από τον πρότερο βίο τους και να είναι ένα ζευγάρι χέρια, πόδια και μερικά φαιά κύτταρα παραπάνω, και αρνηθούν να βοηθήσουν να τελειώνει επιτέλους αυτή η ιστορία, αυτοί οι συνάδελφοι για μένα θα έπρεπε να παραιτηθούν κανονικά. Όχι να φύγουν από το γραφείο προσωπικού απλά, αλλά να πάνε για ύπνο γιατί εμποδίζουν αυτούς που θέλουν να πληρωθούν.

  Το να μιλήσω για τους άλλους που είναι με άλλες σχέσεις και τι κάνουν είναι εύκολος δρόμος και δεν θα τον πάρω γιατί δεν θα αλλάξουμε εμείς πως λειτουργεί το Δημόσιο σε 5 μήνες. Πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, αλλά από τη στιγμή που ο φορεάς διαθέτει το επιχείρημα της άμυνας «δεν σας πληρώνουμε εμείς» αυτό μας δίνει περιθώριο να δουλεύουμε και για τον εαυτό μας και τα δεδουλευμένα μας.

  Άλλο λοιπόν κάποιος να μην ξέρει και άλλο να ψάχνει για άλλοθι. Και αρκετοί που μπορεί να το κάνουν αυτό, κάποτε είχαν δουλειές που «φυσάγαν». Έμειναν στον τόπο από απόλυση μετά από πολλά χρόνια εργασίας και θυμώσανε με όλους και όλα. Όμως τώρα δεν είμαστε ο κάθενας μόνος του. Πέφτουμε όλοι μαζί. Στα ΚΟΧ πρέπει να σκεφτόμαστε και τους άλλους σαν εμάς. Αν χρειαστεί, τουλάχιστον εγώ, γιατί μόνο τον ελάχιστο εαυτό μου εκπροσωπώ, θα εργαστώ και εθελοντικά χωρίς αμοιβή σύμβασης ένα διάστημα για να πάρουμε και τα τελευταία χρήματα μας από τις μηνιαίες δόσεις στο τέλος του 5μηνου. Και ο Θεός βοηθός.

  Όσο αφορά το θέμα της άρνησης αποδοχής της θέσης μην το μπερδεύουμε. Επειδή είμαστε όλοι καμμένοι από τον παντοδύναμο πάνω μας ιδιωτικό τομέα φοβόμαστε με το παραμικρό.

  Άλλο πράγμα να μην αποδεχτείς τη θέση κατά την επιτυχία σου στον ΟΑΕΔ και άλλο πράγμα να μην αποδεχτείς τα καθήκοντα διάθεσης που σου ανέθεσαν. Και τι εννοώ. Αν δούμε το πακέτο 101 του ΙΚΑ όπου δεν προβλέπονται βαρέα θα πρέπει να πούμε πως δεν προβλέπεται κάτι άλλο για τους ΥΕ εκτός από καθαριότητα εσωτερικών χώρων. Μην ξεχνάμε όμως πως οι ΥΕ που είναι η πρόσκληση 4/2013 είναι άτομα που δεν είναι κατ’ανάγκη προσόντων ΥΕ. Αναγκαστήκαν αρκετοί απ’αυτούς προκειμένου να βρουν δουλειά τώρα, χτες που λένε, να μπούνε όπως μπήκανε. Ανάμεσα τους όμως υπάρχουν και άτομα που δεν έχουν τα ουσιαστικά προσόντα κοινωνικής μόρφωσης και όχι εγκυκλίου, για να αντισταθούν σε δήθεν απειλές. Και εκεί μερικές φορές αυτές οι απελές περνάνε.

  Επειδή είναι μεγάλη η ανάρτηση, θα επανέλθω.

 3. Συνεχίζοντας , να πω πως δεν προσβάλλω κανέναν με αυτήν την άποψη μου. Απλά το έχω δει να συμβαίνει. Και η ανέχεια σε κάνει φουκαρά και να μη σκέφτεσαι λογικά ακόμη και αν είσαι του Πανεπιστημίου. Πόσο μάλλον του Γυμνασίου. Οπότε δεν υπάρχει θέμα που μπορεί κάποιοι να νομίσουν πως προσπάθησα να μειώσω συναδέλφους.

  Αυτό που φοβούνται οι άνθρωποι αυτοί είναι η απειλή της απόλυσης. Το να ξαναζωντανέψει ο εφιάλτης πριν καλά καλά χαρούν λεφτά στα χέρια τους και καλύψουν ότι τρύπες μπορούν να καλύψουν.

  Επί του προκειμένου, κάποιοι «φοβεροί» προϊστάμενοι μπορεί να «ανακαλύψουν» πως έχουν «δικαίωμα» να σας απειλούν. Όμως στο Δημόσιο δράς αν θες με δυο τρόπους και αντιδράς με δυο τρόπους. Δεν είναι ιδιωτικός όπου σε πετάνε έξω γιατί δεν υπάκουσες. Και είναι μονότερμα.

  Εδώ ποιος θα σε πετάξει, αυτός που υποχρεώθηκε να σε προσλάβει; Αν τώρα θεωρητικά κάποιος ωφελούμενος αρρωστήσει και λείψει ας πούμε και υπάρχει ο «κακός» προϊστάμενος της ιστορίας που τον «απειλεί» τι μπορεί να του «κάνει»;

  Ωφελούμενοι είμαστε γιατί μαζεύουμε σπυρί-σπυρί τις μέρες που μας αναλογούν ενώ η κλεψύδρα τρέχει εναντίον μας. Αν δεν καταφέρουμε να συμπληρώσουμε στο μήνα το σκορ που πρέπει απλά περνάμε στην επόμενη φάση με λιγότερους πόντους. Αλλά ο μόνος που μας απολύει είναι η ίδια η σύμβαση που λύεται αυτοδικαίως στο τέλος. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο «κακός» προϊστάμενος είναι να παρατηρεί. Λιγότερα χρήματα, τέλος της ιστορίας.

  Το ότι είμαστε «γαλέρα» έτσι, γιατί ούτε να αρρωστήσουμε δεν μπορούμε, μόνο οι συναδέλφισσες με παιδιά μπορεί να το καταλάβουν. «Είσαι μαμά, δεν αρρωσταίνεις!» λέει το σλόγκαν. Αυτό όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να το αφήσουμε να το εκμεταλλεύονται κάποιοι.

  Για τις αργίες και γενικώς το συντελεστή που βγάζει τις ημέρες μαζί με τη συμβατότητα του πακέτου 101 του ΙΚΑ σε 25 εργάσιμες, είναι κάτι που μπορείτε να το βρείτε. Οι επίσημες αργίες του Δημοσίου είναι καλυμμένες.

  Υπάρχει άλλο ένα θέμα που θα ήθελα να θέσω και έχει να κάνει με το δικαίωμα στην αύξηση του ημερομισθίου από 17,60 σε 19,60 επειδή ξεπεράσατε το 25 έτος κατά τη διάρκεια της σύμβασης. Θα επανέλθω…

 4. Συναδέλφισσα, οι αργίες «πληρώνονται» έστω μέσω πολλαπλασιαστή που προβλέπεται από σχετική εγκύκλιο. Από τη στιγμή που μέσα στο Δεκέμβριο προσλαμβάνεσαι π.χ. στις 2/12/13 . Και οι μέρες που βγαίνουν για το Δεκέμβριο στο μέγιστο, είναι σίγουρα τέσσερα πενθήμερα και δυο εξτρά μέρες. Όμως δεν προσληφθήκαμε όλοι την ίδια μέρα. Γιατί το περιθώριο των 15 ημερών από τη στιγμή της αίτησης μέχρι την πρόσληψη δημιουργεί πολλαπλές ταχύτητες προσλήψεων.

  Αν η πρόσληψη σου έγινε έγκαιρα καλώς. Αλλιώς η σύμβαση πάει παρακάτω στη λήξη της. Εκεί μπορεί να δεις λιγότερα χρήματα. Και στο τέλος του 5 μηνου να διεκδικείς π.χ. 40-60 ευρώ που θα πληρωθούν ένα με ενάμιση μήνα μετά τη λήξη της σύμβασης σου (Θεού θέλοντος).

  Ο συντελεστής διορθώνει το ποσό στην περίπτωση που οι μέρες δεν βγαίνουν γιατί είναι λιγότερες και φιξάρει την κατάσταση.

  Το ότι κάποια ΚΠΑ δεν θέλαν ή δεν μπορούσαν να διαβάσουν την εγκύκλιο για την οποία μίλησε ο Κεγκέρογλου στη Βουλή σε επερώτηση σχετικά με τους 5μηνους αυτό είναι άλλο θέμα.

  Αν όμως είναι κάποιος κάτω από 25 χρονών, το ημερομίσθιο είναι 17,60 και όχι και 19,60.

  Οπότε αλλάζουν και τα νούμερα…

 5. Καλησπέρα, προσωπικά αυτό που με απασχολεί αρκετά (εκτός όλων των άλλων στο πρόγραμμα που εργαζόμαστε) είναι κατά πόσο είναι νόμιμο το οτι εργαζόμαστε ως καθαρίστριες και φυσικά κάνουμε τα πάντα χωρίς να έχουμε βαρέα ένσημα.

 6. Υπάρχει ένα θέμα που έχει να κάνει με την αναβάθμιση του ημερομισθίου εφόσον ο ωφελούμενος κλείσει το 25ο έτος της ηλικίας του κατά τη διάρκεια της σύμβασης, οπότε σε πραγματικό χρόνο θα πρέπει να υπολογίζεται η μέρα του, με 19,60 αντί για 17,60 από τη στιγμή που κλείνει ημερομηνιακά, βάσει της ταυτότητας του, το συγκεκριμένο έτος της ηλικίας του. Φυσικά πρέπει να βρεθεί η σχετική εγκύκλιος για να είμαστε καλυμμένοι.

 7. Καλησπέρα. Εγώ είμαι επιτυχών στο πρόγραμμα των 7400 θέσεων και εργάζομαι ως τραπεζοκόμος από τις 8 Ιανουαρίου 2014 σε νηπιαγωγείο της Ηγουμενίτσας. Ήθελα να ρωτήσω τα εξής: Από την πρωτοβάθμια όταν ρώτησα για πληρωμές μου είπαν πως δεν υπάρχει ακόμα ηλεκτρονική φόρμα να συμπληρώσουν, αν και έχουν συμπληρωμένη την χειρόγραφη του μήνα Ιανουαρίου. Ισχύει κάτι τέτοιο γιατί σύμφωνα με τις οδηγίες του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/images/APASXOLHSH/OdigosEfarmogisKoinofelous.pdf) δεν αναφέρεται κάτι για ηλεκτρονική κατάσταση (Κεφάλαιο Β).

  Και δεύτερον, από αυτά τα 4 τελευταία προγράμματα που προκηρύχθηκαν το 2013 γνωρίζετε αν έχουν σταλεί καταστάσεις στον ΟΑΕΔ από οποιονδήποτε φορέα και γενικότερα αν έχει πληρωθεί έστω και ένας; Ρωτάω γιατί γνωρίζω άτομα επιτυχόντα στην πρώτη προκήρυξη των 10.000 θέσεων στην Ηγουμενίτσα, οι οποίοι είναι ακόμα απλήρωτοι αν και δουλεύουν δύο μήνες περίπου.

  Για ενημερωτικούς λόγους δείτε και στο παρακάτω link:
  http://www.ierapetra.gov.gr/news/dimos-ierapetras/anakoinoseis/pliromes-symvasiouxon-oaed/
  μήπως και βρεθεί καμιά άκρη τελικώς

 8. Μίλαγα με άτομο που σε κάποιο φορέα, όχι μόνο ήταν με τη σφουγγαρίστρα,αλλά όταν ρώταγε «πως πανε τα πράγματα με τις πληρωμές» η απάντηση ήταν «δούλευε – δούλευε»…

  Η συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι σε ορισμένους φορείς είναι πραγματικά το κάτι άλλο.

  Η εσωτερική καθαριότητα δεν θεωρείτε βαρύ ένσημο στο ΙΚΑ, αν μιλάς για εξωτερική στους δρόμους είναι λάθος του φορέα.

  Αυτά βέβαια αφορούν τους ΥΕ Γενικών Καθηκόντων και όχι άλλες ειδικότητες.

  Πάντως για το θέμα της αμοιβής που έλεγα για τους κάτω των 25 ετών κάπουν παίζουν τα ψιλά γιατί αλλού το βλέπω 17,60 αλλού 17,15. Και φυσικά μόνο λόγια για την αναβάθμιση των ημερομισθίων που με ανησυχεί όχι προσωπικά μιας και που είμαι στα 37 κοντά, αλλά για συναδέλφους που ελπίζουν.

 9. Συνάδελφε Παναγιώτη, δεν μπορώ να πω ονόματα σε αναρτήσεις για ευνόητους λόγους. Θα σου περιγράψω όμως μια κατάσταση που αφορά τους 10.000 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων σε κάποιο φορέα της «γειτονιάς» σου που λένε.

  Πριν μας πάρουν έγινε σεμινάριο για τους φορείς υποδοχής από τον ΟΑΕΔ. Όσοι κράτησαν σημειώσεις καλώς. Γενικώς όμως άσχετα με το αν στον ΟΑΕΔ τα πράγματα ήταν μπερδεμένα (και να σου φέρω παράδειγμα πως ο ΟΑΕΔ αρχικά ήθελε μόνο ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα τον ίδιο λογαριασμό που σε πλήρωσε το επίδομα πρι 2-3 χρόνια) και υποχώρησε τελικά (με κάποιες αναλαμπές, όπου αν κάτι γίνει με το IBAN σου σε άλλη τράπεζα «στεγνά» κάποιος «λεβέντης» υπάλληλος θα βάλει τα λεφτά στην Εθνική και δεν θα σου το πει κιόλας!).

  Για να σου πω το ζουμί, ΝΑΙ έχουν πληρωθεί το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο οι ωφελούμενοι σε κάποιους φορείς. Έγινε χωρίς τρέξιμο ωφελούμενων ή μάλλον ωφελούμενου (ο υποφαινόμενος); Άποψη μου ΟΧΙ.

  Το Δεκέμβρη παλέυοντας με τα έγγραφα τον πληρωθήκαμε τέλος Γενάρη – Αρχές Φλεβάρη και τον Ιανουάριο πριν μια βδομάδα και οι τελευταίοι.

  Δε συζητώ πόσες φορές ανεβοκατέβηκα τις σκάλες για να σπρώχνω έγγραφα…

  Η ηλεκτρονική φόρμα είναι η Μηνιαία Συγκεντρωτική και θα σου δώσω το λινκ τόσο για αυτή που πρέπει η Οικονομική Υπηρεσία του φορέα σου, και αν είσαι σε Νηπιαγωγείο (μήπως Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό;) όσο και για αυτή τη Βεβαίωση, που η Διοίκηση θα πρέπει να συμπληρώσει και την αφορά με την υπογραφή και σφραγίδα της ανώτατης αρχής του φορέα (π.χ. Δήμαρχος αν είναι Δήμος) και να αναφέρεται η πρόσκληση (π.χ. 4/2013). ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτοί που είναι στους 27.000 είναι πρόσκληση 5/2013, οι 10.000 είναι 4/2013.

  Πρέπει να γίνει κατανομή ανά πρόσκληση της δύναμης. Και μετά να γραφούν σε χωριστές λίστες οι μεν από τους δε.

  Σκέψου πως και αλλού ρωτήσαν ωφελούμενους που μπορούν να βρουν τις ηλεκτρονικές φόρμες, οπότε δεν υπάρχει κάτι πρωτόγνωρο σε αυτά που μου λες. Ελπίζω να σε βοήθησα. Ακολουθεί το λίνκ.

 10. Eυχαριστώ πολύ Άρη για τις πληροφορίες. Προσωπικά, από την Α’Βάθμια την τελευταία φορά που ενόχλησα μου είπαν πως έχουν κάποιο πρόβλημα με την συμπλήρωση των ενσήμων που αναλογούν στον καθένα κια για αυτό δεν έχουν στείλει ακόμα τις καταστάσεις στον ΟΑΕΔ. Μετά από δική μου «πίεση», σήμερα μου δήλωσαν πως θα την στείλουν στον ΟΑΕΔ ακόμα και με τις αμφιβολίες τους. Οπότε ίδωμεν.

  Απλά λέω ευτυχώς που μένω επαρχία και το τρέξιμο είναι αρκετά λιγότερο.

 11. Σήμερα μίλησα με τον τοπικό ΟΑΕΔ και μου είπαν πως όντως έλαβαν την κατάσταση, αλλά υπάρχουν κάποια λάθη και περιμένουν από τα κεντρικά, για να δοθούν διευκρινίσεις. Μου είπαν ακόμα πως όλοι η υπόλοιποι φορείς της Ηγουμενίτσας που έφεραν κατάσταση πληρώθηκαν την ίδια μέρα. Η δικιά μας η Οδύσσεια συνεχίζεται…

 12. Οδύσσειας συνέχεια. Η κατάσταση από τον ΟΑΕΔ επέστρεφε στην Α’βαθμια για διόρθωση, η οποία όμως υποστηρίζει πως η κατάσταση είναι σωστή και το λάθος είναι του ΟΑΕΔ και κατά συνέπεια και οι πληρωμές των υπόλοιπων φορέων της Ηγουμενίτσας είναι λανθασμένες και απαιτείται διόρθωση. Οπότε τώρα περιμένουμε να συνεννοηθεί το υπουργείο με τον ΟΑΕΔ (καλό έτσι;) ώστε να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις. Από βδομάδα και βλέπουμε δηλαδη…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *