Εμπαιγμός 4.413 άνεργων από Σγουρό και ΟΑΕΔ

erotimatika

Μετά από προκήρυξη του ΟΑΕΔ 19 έως 27 Δεκεμβρίου μέσω προγραμμάτων 5μήνης κοινωφελούς χαρακτήρα, σε  φορείς για 4.413 θέσεις  απασχόλησης, αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα στης 16 Ιανουαρίου με ρητή αναφορά «καλούνται οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ  προκειμένου να παραλάβουν συστατικό σημείωμα υπόδειξης και να παρουσιαστούν στους Επιβλέποντες Φορείς». Aν δε το πράξουν μέχρι τη 24 Ιανουαρίου ακυρώνεται η επιλογή τους.

O ΟΑΕΔ μέχρι κ σήμερα δε δίδει στους  4413 επιλεγέντες άνεργους το συστατικό σημείωμα. Μετά από έντονες διαμαρτυρίες ο ΟΑΕΔ μας ενημέρωσε ότι η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος με επιστολή ΑΠ50-16/1/2014  που υπογραφεί ο κ. Σγουρός αρνείται να προσλάβει τους 1051 ανέργους ισχυριζόμενος ότι δεν έχει παραλάβει τα κομπιούτερ που θα χειρίζονταν οι εργαζόμενοι και ότι η παραλαβή θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος Μαρτίου. Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο απαγορεύονται οι προσλήψεις δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των εκλογών μέχρι τις 18 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρώθηκα οι διαδικασίες.

Γιατί ο κ Σγουρός ακυρώνει τις προσλήψεις; μήπως γιατί δε συμμετείχε στην επιλογή; Η μήπως αν οι προσλήψεις είχαν γίνει τον Ιανουάριο  και είναι πεντάμηνες θα έπρεπε να απολυθούν μέσα στο Μάιο το μήνα των εκλογών; Γιατί ο ΟΑΕΔ δεν δίδει το συστατικό σημείωμα στους 3.362 που έχουν επιλεγεί για άλλους φορείς του δημοσίου εκτός περιφερειών;

Δημοσθένης Εφραιμίδης