ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΕΡΓΟΣ

ανακοίνωση της  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΧ (5ΜΗΝΑ) ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ  ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ  ΚΑΙ  ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ  ΑΝΕΡΓΟΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

(5μηνα-8μηνα-αορίστου χρόνου)

Συνάδελφοι όλοι εμείς είμαστε εργαζόμενοι διαφόρων Δήμων του Νομού  Θεσσαλονίκης,  εργαζόμαστε σε αυτούς σε σύμπραξη με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ ,με σύμβαση ορισμένου χρόνου (5μηνη) ,σε  πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. μέσω του ΕΣΠΑ. Αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να αντιδράσουμε στην καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων,αφού περίπου 2 μήνες από την πρόσληψή μας ,δεν έχουμε εισπράξει απολύτως τίποτα. Οι συνάδελφοι μας στην καθαριότητα δεν ασφαλίζονται με βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, όπως είναι το ΄΄νόμιμο΄΄ και δεν δικαιούμαστε άδειες κανονικές και αναρρωτικές όπως ορίζει η εργατική νομοθεσία(ότι έχουν αφήσει όρθιο).

Στην εποχή της επιβολής των μνημονίων από ΕΕ-ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, τα εργατικά μας δικαιώματα καταργούνται το ένα μετά το άλλο και στον ιδιωτικό και στον δημόσιο τομέα. Μέσω των δικών μας προγραμμάτων (συμβάσεις ορισμένου χρόνου),των απολύσεων και των ιδιωτικοποιήσεων, επιχειρείται η διάλυση του Δημόσιου τομέα (Παιδεία, Υγεία κ.ά.), των Δημοσίων Υπηρεσιών και το ξεπούλημά τους σε ιδιώτες και εργολάβους.

Έτσι αυτός ο αγώνας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι μόνο δικός μας, αλλά όλων των εργαζομένων Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα ,αφού όλοι οι εργαζόμενοι έχουμε τις ίδιες ανάγκες για επιβίωση και μόνιμη και σταθερή εργασία.Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για τα κοινά μας προβλήματα και να αντισταθούμε στην επίθεση που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι και στα εργατικά μας δικαιώματα. Σας καλούμε να συμμετέχετε  στην επιτροπή που έχουμε δημιουργήσει και στις συνελεύσεις της.

•        Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους

•        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και πληρωμή των 625 ευρώ μηνιαίως για να καλύψουν όλοι οι εργαζόμενοι τις άμεσες ανάγκες τους.

•        Τροποποίηση της σύμβασής μας,όπως προβλέπει ότι μπορεί να γίνει στην παράγραφο 11 και άμεση ένταξη των συμβασιούχων στην εργατική νομοθεσία(κανονικές άδειες και αναρρωτικές,μέτρα υγιεινής και ασφαλείας)

•        Κανένας επιπλέον άνεργος- μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

-ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 13.00 (ΑΙΣΩΠΟΥ 24)

      ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ  ΚΟΧ(5ΜΗΝΑ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *