Ιωάννινα: Οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία καταγγέλλουν το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ.

pentamhnitesΤα δεδουλευμένα και τα ένσημά τους απαιτούν από το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ οι εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία Δήμων και Περιφέρειας της ΠΕ Ιωαννίνων, οι οποίοι έχουν υπογράψει συμβάσεις με το Ινστιτούτο Εργασίας Πρέβεζας της ΓΣΕΕ από τις 11 Ιούλη και μετά.

Σε επιστολή- καταγγελία προς το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ τονίζουν:
«Εξαιτίας δικών σας καθυστερήσεων στην πληρωμή των δεδουλευμένων και των ενσήμων μας, σταδιακά προχωρήσαμε σε επίσχεση εργασίας, ξεκινώντας από 1η Οκτωβρίου, η οποία διήρκεσε από 2 έως και 12 ημέρες ανάλογα με τις υπηρεσίες, τους εργαζόμενους, αλλά και τις πιέσεις που άντεχε να δέχεται ο καθένας μας για να εγκαταλείψει την πάλη για τα δεδουλευμένα του. Σε αυτό το διάστημα πάνω από 200 εργαζόμενοι σας στείλαμε τις επισχέσεις μας είτε με δικαστικό επιμελητή είτε μέσω του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, το οποίο κάτω από τις πιέσεις μας, αναγκάστηκε να μας διευκολύνει στέλνοντάς σας με φαξ τα χαρτιά των επισχέσεων.

Αφού πληρωθήκαμε τα δεδουλευμένα των ημερών που μας χρωστούσατε μέχρι τη μέρα έναρξης της επίσχεσης, επιστρέψαμε στη δουλειά μας. Μετά από μια δεύτερη καθυστέρηση, ακόμα μεγαλύτερη αυτή τη φορά και αφού έληξε το πρόγραμμα, όταν τελικά λάβαμε την τελική εξόφληση των δεδουλευμένων για το σύνολο της σύμβασης ανακαλύψαμε ότι δεν έχουμε πληρωθεί για τις μέρες επίσχεσης και δεν έχετε πληρώσει ούτε τα ένσημά μας για τις αντίστοιχες μέρες.
Ξεκινήσαμε τότε ένα μαραθώνιο τηλεφωνημάτων στο λογιστήριό σας, στην υπεύθυνη προσωπικού, αλλά και στο υπουργείο Εργασίας και μάθαμε τελικά ότι με τη σύμβαση που υπογράψαμε με την ΓΣΕΕ σαν εργοδότη δεν αναγνωρίζονται οι μέρες επίσχεσης και θεωρούνται σαν απουσία από τη δουλειά μας!!!
Ξέρετε πολύ καλά ότι δεχτήκαμε να υπογράψουμε τις απαράδεκτες αντεργατικές συμβάσεις σας επειδή είμαστε μακροχρόνια άνεργοι και φυσικά οικονομικά εξαθλιωμένοι. Ο νομός μας έχει 30% ανεργία και κάποιοι από εμάς ήμαστε 2,5 χρόνια άνεργοι πριν υπογράψουμε τις συμβάσεις της κοινωφελούς εργασίας. Ξέρετε ότι είναι παράνομο να μην μας καταβάλλετε τα χρήματα των ημερών που βρισκόμασταν σε επίσχεση. Όπως ακόμα ξέρετε ότι τα ένσημα του προγράμματος είναι για εμάς η μοναδική ευκαιρία να μπούμε στο ταμείο ανεργίας.
Για όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να βρισκόμαστε σε τέτοια θέση εξαιτίας των ενεργειών σας: Να ζητιανεύουμε τα ένσημα που είναι δικά μας, να σερνόμαστε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε τις μέρες της επίσχεσης, να μας εμπαίζετε με δεκάδες τηλέφωνα στο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και στο υπουργείο και τελικά να κινδυνεύουμε να χάσουμε τις προθεσμίες για το επίδομα ανεργίας πάλι εξαιτίας σας.
Ζητάμε άμεσα να δώσετε λύση στο πρόβλημα που μας δημιουργήσατε. Έχουμε οικογένειες και τεράστια οικονομικά προβλήματα. Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ζωές μας.
Βγήκατε πρώτοι και καλύτεροι να υλοποιήσετε την κοινωφελή εργασία, για να βοηθήσετε την κυβέρνηση να κρύψει τα νούμερα της ανεργίας. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται. Το πεντάμηνο τέλειωσε. Εμείς είμαστε πάλι στην ανεργία. Εσείς πήρατε και χρήματα για τις υπηρεσίες που προσφέρατε στην κυβέρνηση.
Μας χαρίσατε δώρο στους Δήμους και στην Περιφέρεια: Εργαζόμενους χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα. Ούτε δικαίωμα στην απεργία δεν μας επιτρέπετε, εσείς που εννοείται είστε οι “εκπρόσωποι των εργαζομένων”. Τώρα θέλετε να μας κάνετε ζητιάνους. Να σκύψουμε κι άλλο το κεφάλι για να δεχτούμε να δουλέψουμε και με 200€ όταν θα βρούμε την επόμενη δουλειά. Θέλετε να μας εκπαιδεύσετε να γίνουμε οι καλύτεροι δούλοι που θα βρει ο επόμενος εργοδότης.
Δεν υπερασπίζεστε τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα δικά μας συμφέροντα. Εμείς οι εργαζόμενοι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την κρίση, δεν μας αξίζει η ζωή στην οποία θέλετε να μας καταδικάσετε εσείς και οι φίλοι σας, η κυβέρνηση και οι εργοδότες».

αναδημοσίευση από http://epirus-tv-news.blogspot.gr και 902

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *