48ωρη απεργία των εργαζομένων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης

αναδημοσίευση από athens indymedia

Εν μέσω εργοδοτικής τρομοκρατίας οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας στο Ηράκλειο κατεβαίνουν σε 48ωρη απεργία*. Πριν από λίγο τελείωσε η πορεία των εργαζομένων στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με την απάτη και τον εμπαιγμό που δέχονται εδώ και 2,5 μήνες.

Ταυτόχρονα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων έχουν να αντιμετωπίσουν τις απειλές της εργοδοσίας ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΡΗΤΗΣ η οποία σήμερα έστειλε με φαξ σημείωμα στους επιβλέποντες των προγραμμάτων (συνήθως μόνιμοι δημοτικοί υπάλληλοι ή αντίστοιχοι υπάλληλοι των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και δέχονται την εργασία των νοικιασμένων εργαζομένων), να τους αποσταλούν την Πέμπτη τα ονόματα όσων απήργησαν!!!!

Στην Κρήτη, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ σημαίνει ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ και ΛΗΣΤΕΙΑ των ανέργων!!!

ΥΓ. * Ανεξάρτητα από τον τρόπο που πάρθηκε η απόφαση της 48ωρης και μόνο οι εργοδοτικές απειλές και η τρομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλλουν οι της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ αξίζει την μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της επιτροπής εργαζομένων με τα αιτήματά τους

Δελτίο Τύπου Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας

Σήμερα στις 26/11/2012 και μετά από την δεύτερη και μαζικότατη Γενική μας Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΗ, αποφασίσαμε ομόφωνα και προχωράμε σε 48ώρη απεργία, 27 και 28/11/2012 και πορεία 27/11/2012 στις 11:00, από την πλατεία Ελευθερίας.

Παλεύουμε για:

  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας και πληρωμή από εδώ και στο εξής κάθε μήνα χωρίς προσχήματα και υπεκφυγές.
  • Εφαρμογή του Εργατικού Δικαίου, χωρίς σκόπιμες παρεκκλίσεις από αυτό, αναγνωρίζοντας όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα. (επιδόματα, υπερωρίες, άδειες, απεργία, νυχτερινά, διάλειμμα κ.τ.λ.
  • Άμεση ασφάλιση (εδώ και δυόμιση μήνες είμαστε ανασφάλιστοι και ευάλωτοι σε τυχόν ατύχημα ή ασθένεια)
  • Αναλυτική κατάσταση κατανομής του ποσού των 1.080€ (μικτός μισθός)
  • Επιστροφή του ποσού των 10€ που καταβλήθηκαν για την έκδοση κάρτας από την «Αλληλεγγύη Κρήτης»
  • Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Δεν θα ανεχτούμε άλλο τον εκφοβισμό τις υπεκφυγές και την χλευαστική αντιμετώπιση από την πλευρά της «αλληλεγγύης» Κρήτης!

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

Επιτροπή αγώνα εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα