Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ στη Θεσσαλονίκη

ΓΣΕΕΔιαμαρτυρία έξω από τα γραφεία του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, στην οδό Αισώπου, πραγματοποίησαν εργαζόμενοι, μέσω των προγραμμάτων πεντάμηνης απασχόλησης, σε δήμους της Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη θα κάνουν κάτι ανάλογο, έξω από τα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, στην οδό Προξένου Κορομηλά. Επιπλέον, όπως είπαν, τη Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι είναι απλήρωτοι δύο μήνες από την πρόσληψή τους και ζητούν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Τα σχετικά προγράμματα υλοποιούνται από δήμους σε σύμπραξη με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσω ΕΣΠΑ. Μέσω των προγραμμάτων πεντάμηνης απασχόλησης, απασχολούνται στο νομό περίπου 2.500 εργαζόμενοι.

Οι υπεύθυνοι του παραρτήματος της ΓΣΕΕ, προσπαθούσαν να εξηγήσουν πως για την καθυστέρηση ευθύνονται οι δήμοι που άργησαν να στείλουν τα παρουσιολόγια, τα οποία πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν, στη συνέχεια να αποσταλούν στα κεντρικά της Αθήνας, έπειτα στο υπουργείο Εργασίας, όπου θα ελεγχθούν από δύο ελεγκτές, προκειμένου στη συνέχεια να εκταμιευτούν τα χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν σε εντονότατο ύφος, πως με τη σύμβαση με την οποία απασχολούνται, αν αρρωστήσουν έστω μια μέρα, θα χάσουν το αντίστοιχο μεροκάματο καθώς δεν προβλέπεται αναρρωτική άδεια και αναρωτιούνται, πως ο μεγαλύτερος θεσμός που εκπροσωπεί εργαζόμενους στην Ελλάδα, η ΓΣΕΕ, δέχτηκε να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση, στα πρότυπα όσων επιτάσσει το μνημόνιο και η Τρόικα.

Πηγή: ΑΠΕ/thesstoday

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *