Ενημέρωση από την παρέμβαση στη διαχειριστική αρχή (14.3.13)

Συνάδελφοι από τις ΜΚΟ ΚΜΟΠ, ΑΘΗΝΑ και ΚΕΑΕΠ. και αλληλέγγυοι από τη συνέλευση ανέργων-εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία πήγαμε στη διαχειριστική αρχή του υπουργείου εργασίας στην Κοραή 4. Ο υπεύθυνος για τη Διαχειριστική αρχή έλλειπε και ήρθε να μας μιλήσει ο προϊστάμενος που συντονίζει το Πρόγραμμα της «Κοινωφελούς Εργασίας» (Τυμπακιανάκης) . Έγινε μια κουβέντα αρχικά στο διάδρομο η οποία συνεχίστηκε στο γραφείο του και ανέφερε ότι:

Για ΚΜΟΠ (κεντρικός τομέας): Για τη δεύτερη δόση που εκκρεμεί έφυγε από τη διαχειριστική αρχή απόφαση για πληρωμή την 1/3/13 στην υπηρεσία πληρωμής (όπως την ανέφερε) του υπουργείου εργασίας. Με βάση τα λεγόμενά του είναι θέμα ημερών να δοθούν τα χρήματα.

Για ΚΕΑΕΠ (κεντρικός τομέας): Το ίδιο, με την απόφαση να έχει φύγει στις 12/3/13.

Για ΑΘΗΝΑ (κεντρικός και Πειραιά): Για την 3η δόση δεν έχει κατατεθεί ο φάκελος από το ΑΘΗΝΑ στη διαχειριστική αρχή.

Για όλες τις ΜΚΟ: η τρίτη δόση καθυστερεί περισσότερο λόγω ελέγχων στις παρουσίες και στο έργο των εργαζόμενων. Θέλει έναν μήνα περίπου από τη στιγμή που θα σταλεί σωστά ο φάκελος από τις ΜΚΟ.

Σχετικά με τις καταγγελίες που κάναμε στην επιθεώρηση εργασίας.

Τις καταγγελίες όπως μας γνωστοποίησε και η ίδια η επιθεώρηση τις έστειλε στη διαχειριστική αρχή. Η απάντηση από τη διαχειριστική και τον Τυμπακιανάκη είναι η ίδια με της επιθεώρησης και ακόμα χειρότερη. Συγκεκριμένα κινήθηκε πάνω στη «γραμμή» της εγκυκλίου και ανέφερε ότι οι συμβάσεις που υπογράφουμε οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή χαρακτηρίστηκαν ως “τυπικές” και  “ειδικού τύπου”. Είπε ότι ο νόμος 3996 άρθρο 89 (ο γνωστός) αναφέρει μόνο το θέμα του μισθού και τίποτα για άδειες, επιδόματα κλπ. Επίσης ότι  ο ΑΣΕΠ καθορίζει κάποια τυπικά προσόντα ανάλογα με τη θέση εργασίας και ότι δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψιν οι δυνατότητες και οι γνώσεις των υποψήφιων για εργασία στα κοινωφελή.

Χαρακτηριστικό σε όλη την κουβέντα είναι ο κυνισμός του που ήταν εκπληκτικά όμοιος με ιδιοκτητών ΜΚΟ (βλέπε Παναγιωτόπουλος, ΚΕΑΕΠ) και με τους υπαλλήλους στη επιθεώρηση εργασίας. Είναι ένας υπάλληλος που απλώς θέλει να κάνει “καλά τη δουλειά” του όπως μας είπε αδιαφορώντας για τη σκοπιμότητα των προγραμμάτων αυτών και για το ότι είμαστε απλήρωτοι για μήνες και ξανά άνεργοι.

Αποκορύφωμα; Τα εργατικά ατυχήματα στα προγράμματα  τα οποία έχουν στοιχίσει και ανθρώπινες ζωές είναι καθαρά θέμα στατιστικής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *