Δελτίο τύπου των εργαζόμενων στην ΜΚΟ ΚΕΑΝ – απασχολούμενοι στο Δήμο Παλλήνης

Καταγγέλλουμε τη ΜΚΟ ΚΕΑΝ λόγω μη καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών μας, για το χρονικό διάστημα από 21/12/2012 μέχρι σήμερα 12/03/2013, που αφορά τη πεντάμηνη σύμβαση που έχουμε συνάψει με την ανωτέρα ΜΚΟ και είμαστε απασχολούμενοι στο Δήμο Παλλήνης (στους τομείς καθαριότητας, πρασίνου, οδηγοί, διοικητικές υπηρεσίες κλπ).

Όλοι μας είμαστε μακροχρόνια άνεργοι, έχουμε οικογένειες, ανήλικα παιδιά, αντιμετωπίζουμε ζητήματα στοιχειώδους διαβίωσης και βρισκόμαστε σε άσχημη οικονομική κατάσταση, γεγονός που μας αναγκάζει να εργαστούμε σε αυτό το καθεστώς δουλείας χωρίς εργασιακά δικαιώματα (άδειες, επιδόματα κλπ) αλλά μόνο υποχρεώσεις και για πέντε μήνες όμηροι.

Εργαζόμαστε δίχως να τηρούνται τα ελάχιστα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, δίχως το στοιχειώδη εξοπλισμό μέσα στα απορρίμματα, το κρύο και τη βροχή.

Σήμερα προβαίνουμε σε αποχή από τα καθήκοντά μας, ενημερώνοντας το Δήμο και την ΚΕΑΝ με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Έγκαιρη και σταθερή πληρωμή μας στο τέλος κάθε μήνα (σύμφωνα με τους όρους τη σύμβασής μας).
  • Άμεση ασφάλιση (για να ανανεώσουμε επιτέλους τα βιβλιάρια ασθενείας).
  • Ίδια δικαιώματα, ωράριο, ασφαλείς συνθήκες εργασίας, όπως ορίζουν οι διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας και για τους εργαζόμενους στα προγράμματα ενοικιαζόμενης κοινωφελούς εργασίας.
  • Ακύρωση στην πράξη του δουλεμπορίου της “κοινωφελούς εργασίας” που νομιμοποιούν και προωθούν ΟΑΕΔ, Δήμοι, ΜΚΟ, ΓΣΕΕ, Κράτος
  • Να μην αποδοθεί στις ΜΚΟ το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, αλλά να δοθεί στους εργαζόμενους που απασχολούνται στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οι εργαζόμενοι στην ΜΚΟ ΚΕΑΝ απασχολούμενοι στο Δήμο Παλλήνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *