Ενημερωση απο εργαζομενη στο προγραμμα ΚΟΧ του ΑΜΚΕ ΑΘΗΝΑ

Στις 12 Δεκέμβρη 2012 οι εργαζόμενοι του ΑΜΚΕ Αθηνά από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά και το Νοσοκομείο Αττικό κάναμε παρέμβαση στο Παράρτημα του Υπουργείου Εργασίας στην οδό Κοραή 4 (Διαχειριστική Αρχή Ε.Π. “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού”). Το συγκεκριμένο Παράρτημα είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα της “κοινωφελούς εργασίας”. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι από το Μεταξά είμαστε απλήρωτοι για Νοέμβρη και Δεκέμβρη, ενώ οι εργαζόμενοι από το Αττικό δεν έχουν πληρωθεί καθόλου (είναι απλήρωτοι από την αρχή της σύμβασης στις 29/8, δηλαδή 3,5 μήνες).
Μιλήσαμε με τον κο Ντίκο Χρήστο, τον υπεύθυνο της Διαχειριστικής αρχής όσον αφορά το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, ο οποίος αφού μας έκανε για πολλοστή φορά μια μακροσκελή ανάλυση της λειτουργίας του προγράμματος υπερασπίζοντάς το, μετά από πίεση των εργαζόμενων, αλλά και αλληλέγγυων από τη Συνέλευση, μας έδωσε ακριβείς ημερομηνίες για το πότε έφτασαν οι φάκελοι από τους χώρους που έχουμε τοποθετηθεί όλοι οι εργαζόμενοι του ΑΜΚΕ Αθηνά (Κεντρικός, Δυτικός, Ανατολικός Τομέας και Τομέας Πειραιά) και απαιτήσαμε να διευθετηθεί σύντομα το ζήτημα του Αττικού Νοσοκομείου ώστε να πληρωθούν σύντομα, εφόσον δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν την α΄ δόση του προγράμματος (40%).
Στη συνέχεια, δύο άτομα από τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεταξά και δύο από το Αττικό Νοσοκομείο μπήκαμε στο γραφείο του κου Ντίκου για να επικοινωνήσει εκείνη τη στιγμή με την υπεύθυνη του ΑΜΚΕ Αθηνά, τη κα Φιλλοπούλου, όσον αφορά το θέμα των πληρωμών μας και τις ασάφειες που μας διατυμπανίζει. Το ουσιαστικό είναι ότι φάνηκε να πιέζει να πληρωθούμε εντός της εβδομάδας (17-21/12) οι εργαζόμενοι όλων των τομέων, μια και έχουν έρθει οι φάκελοι για τους υπόλογους. Ειδικότερα, όσον αφορά το Αττικό Νοσοκομείο, θα πληρωθούν μαζί την α΄ και τη β΄ δόση του προγράμματος. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, δεν μπορεί να μεταφέρει χρέος στην επόμενη χρονιά, εφόσον έχουν έρθει οι φάκελοι και κατά συνέπεια, πρέπει να πληρωθούμε μέσα στο 2012. Μάλιστα, μας ανέφερε ότι το ίδιο θα γίνει με όλους τους εργαζόμενους όλων των ΜΚΟ, που έχουν αποστείλει τους φακέλους τους και έχουν εγκριθεί.
Αναμένεται συνέχεια των κινητοποιήσεών μας, εφόσον δεν πληρωθούμε σύντομα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *