Η κινητοποίηση στη ΜΚΟ – ΚΕΑΕΠ την Τετάρτη 28/11/12

Την Τετάρτη 28/11/12 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση-παρέμβαση στη ΜΚΟ ΚΕΑΕΠ (Κυψέλης 16) από εργαζόμενους στο Δήμο Ζωγράφου, στην Περιφέρεια Αττικής (Αττικό Άλσος , Πεδίον του Άρεως) και αλληλέγγυους εργαζόμενους σε άλλες ΜΚΟ.

Μετά από πολλές προσπάθειες καταφέραμε να βρούμε έναν εκ των ιδιοκτητών του ΚΕΑΕΠ κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο (συνιδιοκτήτης είναι ο κ. Βασίλειος Αλεξανδρίδης). Θέσαμε ζητήματα που αφορούν τις πληρωμές, τις αναρρωτικές άδειες και τις νόμιμες άδειες που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι (2 μέρες το μήνα).

Αναφορικά με τις πληρωμές απαιτήσαμε να πληρωνόμαστε στο τέλος του μήνα που έχουμε εργαστεί και όχι σε 2-3 δόσεις για τις οποίες κανένας (ΚΕΑΕΠ, Υπουργείο Εργασίας) δεν μπορεί να δεσμευτεί για το πότε θα καταβληθούν.

Όταν του τέθηκε το ζήτημα της αδυναμίας που έχουμε αρκετοί συνάδελφοι να καλύψουμε τα λειτουργικά έξοδα των μετακινήσεων και τα λοιπά έξοδα που παρουσιάζονται κατά τις ώρες εργασίας απάντησε ειρωνικά ότι εθελοντικά υπογράψαμε τη σύμβαση δίχως να μας υποχρεώνει κανείς, εισάγοντας μία νέα λογική που μεταφράζει την ανάγκη για εργασία σε μία ελεύθερη επιλογή.

Αναφορικά με το θέμα των αδειών ανέφερε ότι δεν δικαιούμαστε κανενός είδους άδεια καθώς όπως ανέφερε πράττει με βάση τις εντολές του υπουργείου Εργασίας και νομικά είναι καλυμμένος. Το ίδιο υποστήριξε και για την εις βάρος μας καταγγελία της σύμβασης σε περίπτωση 5 συνεχόμενων απουσιών χωρίς δικαιολογητικό γιατρού.

Συμπερασματικά ο κ. Παναγιωτόπουλος το μόνο που ξέρει να κάνει καλά είναι να καρπώνεται το 2,5% του μισθού μας για να «καλύπτει τα λειτουργικά του έξοδα» καθώς μας διαβεβαίωνε ότι δεν προκύπτει κανένα κέρδος από την παρακράτηση αυτή για τους ιδιοκτήτες του ΚΕΑΕΠ, περνώντας μας για αφελείς.

Στην ερώτηση αν έχει μερίδιο ευθύνης σε αυτού του είδους το εργασιακό καθεστώς απάντησε ότι όταν ξεκίνησαν τα προγράμματα ίσχυε άλλο νομικό πλαίσιο (το οποίο ήταν και γνωρίζουμε όλοι μας ότι συνεχώς θα γίνεται όλο και πιο αντεργατικό).

 Πρωτοβουλία εργαζομένων του ΚΕΑΕΠ στο Πεδίον του Άρεως

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *